Til Rigets Bedste


Til Rigets Bedste

Til Rigets bedste
af Peter Winther-Schmidt

 

 

“Fremhæves for et overbevisende tidsbillede med mange detaljer fra København og det politiske liv. Med farverig plads til både kærlighed, dramatik og krimiplot lykkes romanen, trods nogle lidt kliché-prægede personbeskrivelser, med et godt drive og sin billedliggørelse af en dramatisk periode i Danmarkshistorien.”
Dansk Bibliotek Center

 

“Til rigets bedste er en blanding af en historisk roman og en historisk krimi, hvor det på fornemste vis er lykkedes for forfatteren at skildre datidens København. En debut, der gør, at man gerne hører mere fra denne forfatter – og godt spottet af det lille forlag Valeta – fem stjerner”Læs mere her.
Bogpusheren.dk

 

“Bogen er glimrende skrevet – som i virkelig glimrende. Sproget, valget af ord set i historisk lys, fortællestilen. Alt sammen fremragende. Derudover er handlingen intens og fængslende. Jeg kendte personligt ikke så meget til tiden omkring tilblivelsen af vores første grundlov, og det har jeg lært meget mere om ved at læse denne bog.”Læs mere her.
Bogblogger.dk

 

“Det er er en fremragende historisk roman. Der er mange detaljer om samtiden og alt sammen levende fortalt. Jeg var godt underholdt og læser gerne mere fra denne forfatterdebutant!”Læs mere her.
Krimisiden.dk

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 

Til Rigets Bedste af Peter Winther-Schmidt
Udgivet 1. juni 2020
Paperback og e-bog
561 sider

 

 

Bagsidetekst

En ung mand kommer til København i foråret 1845 for at studere jura. Det er en brydningstid, hvor kongens magt vakler, enevælden kæmper for overlevelse og demokratiet spirer frem.

Ufrivilligt bliver han hvirvlet ind i politiske intriger og mord i forbindelse med enevældens sidste år, og tvunget til at vælge side i kampen imellem de progressive demokratiske kræfter og den konservative enevældige administration.

En medrivende fortælling med uhellige alliancer, forbudt kærlighed og mord, der udspiller sig på datidens historiske bagtæppe.