Syv


Syv

Syv
af Brian P. Ørnbøl

 

“Denne digtsamling bør læses langsomt i modsætning til alt det, der hver dag flimrer forbi vores øjne og som klikker verden ind til os, der sidder der bag skærmen. Den vil ind og røre ved os, stille spørgsmål om vi stadig er menneske eller holdt op med at eksisterer, når skærmen slukkes? …

alt i alt @@@@@ ud af seks mulige.” Læs mere her.
Lene Rikke Bresson

”Syv” hedder en digtsamling af Brian P. Ørnbøl, og tallet henviser i bogen blandt andet til en række rolledigte om de syv dødssynder. At forfatteren er en ferm stilist, er tydeligt, når man for eksempel i digtet med titlen ”Superbia”, altså hovmod, kan læse: ”Inderst – tæt ved kropsnære indvolde/ besynges dit imaginære kejserdømme// Ikke uden grund/ er kanterne skarpe og stikvillige,/ med på den værste/ og altid parat // Du er toppen, du er/ højglanspapir i kopimaskinen/ så verdensskabte dyder/ materialiserer sig i umådeholdne/ mængder”.

I en anden afdeling af værket anvendes citater fra Prædikerens Bog fra Det Gamle Testamente i en række montagetekster, hvor første sætning stammer fra forfatteren, mens den anden har det nævnte bibelske ophav. Det kan eksempelvis lyde: ”Jeg plukker ord ud af himmelen./ Tid til at tie og tid til at tale”.
Kristeligt Dagblad

“Digtene, der formmæssigt spænder fra en enkelt verslinje til længere prosatekster, kaster et kritisk, reflekterende lys over moderniteten, hvor grænserne mellem godt og ondt er flydende og tvetydige. Tænksomme og kulturkritiske digte der ikke går af vejen for at forholde sig etisk og moralsk til samtiden.”
Dansk Bibliotek center

“Alt i alt en digtsamling, som er stramt opbygget og som sætter tanker i gang om både det ene og det andet. Jeg vil anbefale at læse stykke for stykke for at have tid til at tænke.” Læs mere her.
fyldepennen.dk

“Stemningen i digtsamlingen er rolig og samtidig lidt aggressiv. Blandingen af fortvivlelse og forståelse, eftertænksomhed og rodløshed giver en helhedsfølelse af kaos og kosmos, hudløs ærlighed og forsøg på selvforståelse. Det er verdensordnen fanget i ord og vendinger og nedfældet på papir i suveræn stil.” Læs mere her.
kulturkapellet.dk

“Vi har her at gøre med et meget stærkt og intenst lyrisk udspil. I et velafbalanceret sprog fortælles der i denne digtsamling om den menneskelige psykes fundamentale splittelse og dobbelthed.

Det er en bidende, skarp og vedkommende beretning om afgrunden; om en tilværelse mellem himmel og helvede, hinsides godt og ondt. Dette er den kompromisløse beretning om det postmoderne moralske ingenmandsland”.
bogguide.dk

“Hvor Brian P. Ørnbøl overraskede mest var netop ved hans måde at fange de syv dødssynder, og beskrive dem med de ord og vendinger han gør. Digtsamlingen rummer mange følelser og tanker, som bliver serveret med en rolig men ligefrem stemme, som gør læseoplevelsen overraskende god. Brian P. Ørnbøl ved hvad han laver, og han gør det godt” Læs mere her.
alizay.dk

 

 

Syv af Brian P. Ørnbøl
Udgivet 1. august 2011
Paperback og e-bog
103 sider
 

Bagsidetekst

“Jeg læser mig selv ind i verden
Tid til at græde og tid til at le”

“Jeg er i syv sind men kender dem alle
Tid til krig og tid til fred”

Digtsamlingen er Brian P. Ørnbøls fjerde udgivelse siden hans debut i 2008.
Han blev i 2010 udpeget til at være en af 00’ernes mest markante debutanter.