Stormkragen


Stormkragen

Stormkragen
af John Toft

 

“En fin fortælling som tager læseren tilbage til vikingetiden og ind i en tid, hvor slag mellem konger blev udkæmpet af hære på et par hundrede mand med sværd, skjolde og økser.
Der er ikke skrevet mange historiske romaner om Gorm den Gamle, og denne er ganske godt fortalt.”
Dansk Bibliotek Center

 

“Det her er en spændende historie om magt og kongerige, om dengang hvor styrke var lig både fysisk kraft, mentalt overskud og økonomisk rigdom.”
Danmarksbloggen

 

“John Toft har et fint billedsprog, og han mestrer den for historiske forfattere svære kunst at gøre dialog nærværende uden at blive anakronistisk.”
Bogblogger.dk

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 

Stormkragen af John Toft
Udgivet 1. november 2017
Paperback og e-bog
477 sider

 

Bagsidetekst

Der blev naturligvis stor opstandelse på gården, da Knud kom slæbende med den fine pilekurv og et nøgent, skrigende spædbarn. Han gik resolut hen til Thyra, rakte mig frem mod hende og sagde: ”Se hvad jeg fandt, mor. Må vi godt beholde ham. Det er en ham, ikke? Jeg synes, han skal hedde Hagen.”

Året er 920 og hittebarnet Hagen vokser op i Gorm Knudssøns hus i Anglia. Ligesom Gorms sønner, Knud og Harald, bliver han trænet i krigskunst og våbenbrug. En tragisk hændelse på kamppladsen koster Hagen den ene arm og er også tæt på at koste ham livet, men han bliver plejet af den urtekyndige Fader Oswain, som leder en fattig munkeorden på den afsidesliggende ø Koholm. Mens Hagen opholder sig der, opdager han nye sider af sig selv, og da han vender hjem, er han for altid forandret.

Gorm Knudssøn er af den gamle kongeslægt, og han ser det som sin skæbne at genskabe det danske rige. Det fører Hagen og hans brødre til både Normandiet og Norge inden færden går til Jylland hvor tronraneren Gnupa Olavssøn og kampen om riget venter.

STORMKRAGEN er en historisk roman, som bygger på optegnelser af den tyske biskop Thietmar af Merseburg. Optegnelserne, der i dag befinder sig i privateje i en af Østeuropas gamle hovedstæder, bringer nyt indblik i de første danske kongers herkomst og giver svar på spørgsmål, som historikere har stillet sig i århundreder.