Pudder


Pudder

Pudder
af Heidi Fjelstrup

 

“Novellerne er som sagt af den korte karakter, hvilket i Fjelstrups pen blot intensiverer det uhyggeligt tragiske. Og for en sjælden gangs skyld er det simpelthen vanskeligt for mig at fremhæve nogle af novellerne frem for andre, da de alle femten både er ualmindeligt vellykket komponeret samt besidder et skæbnesvangert overraskelsesmoment, som gang på gang (altså femten gange i alt) næsten tog pusten fra mig. Jeg tror, man kalder det ”åndeløs”, den tilstand jeg befandt mig i.

Der er noveller heri, for eksempel ”Bord til to”, som har printet sig så fast i min læse-last, at jeg allerede nu ved, de aldrig vil slippe mig igen. Det er ikke et valg fra min side – det er en indre tatovering, som jeg faktisk ikke er ked af. Så med gråd i stemmen vil jeg plædere for, at man ikke sparer sig selv, men læser Pudder.” Læs mere her.
Litteratursiden

“15 noveller om menneskets skyggesider. Novellerne er det modsatte af glansbilleder af tilværelsen og kommer rundt om mange tabu og synder.”
Dansk Bibliotek Center

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 

 
Pudder af Heidi Fjelstrup
Udgivet 1. maj 2014
Paperback og e-bog
151 sider

Bagsidetekst

Dørtelefonen hviner. Hun bliver siddende. Varmen forgrener sig gennem hver en nerve. Hver en celle. Eksploderer ud gennem porerne. Hun tæmmer kroppens sitren mod stuekulden. Radiatorerne er endnu ikke på fuldt blus.

Den hidsige ringer raserer igen. Villads knager i vuggen. Men forbliver sovende. Marie tager en dyb indånding og rejser sig op. Går i fordækt stridslyst mod døren. Lader den påtrængende kimen alene i rummet endnu et par sekunder, inden hun river røret til sig.

Pudder indeholder 15 noveller om alt det, vi gemmer væk og pudrer til. Og det, vi afdækker og finder ud af. Om mennesker, som vi kender dem, og mennesker, som vi ikke kender dem. Og om det, vi vil vide, og det, vi ikke vil vide.