Pandaemonium


Pandaemonium

Pandaemonium
af A. Silvestri

 

“Pandaemonium er efter min mening den bedste zombieroman jeg har læst i årevis, og jeg sidder tilbage med samme følelse som da jeg havde læst World War Z færdig (af Max Brooks), bogen er episk og en fortælling der skriger på at blive filmatiseret, men samtidig ved jeg at hvis det nogensinde sker, vil jeg blive skuffet, det er nemlig umuligt at fange den stemning som Silvestri gør i dette værk og det skal han have ros for. Det er dejligt endelig at se en zombie roman der ikke følger reglerne for hvor zombier kommer fra, og som ikke er bange for at røre ved emner som religion og menneskelige handlinger på godt og ondt. Fem stjerner.”
apokalyptisk.dk

 

“I 1991 udkom Dennis Jürgensens Kadavermarch. En letbenet og underholdende zombieroman, som viste, at zombierne også gør sig godt, når scenen hedder Danmark. Og der er ingen tvivl om, at Pandaemonium skylder en del tak til Jürgensens take på de levende døde. Men når det er sagt, så er Pandaemonium også sin egen og er på mange områder en bedre roman end Kadavermarch. Den er blodig, underholdende og så er den, på trods af sin tunge fremtoning, er let pust ind over en genre, som er ved at bide sig selv i røven. Pandaemonium er en velskrevet, underholdende og dejligt blodig zombiefortælling, som formår at give genren nyt blod. Fem ud af fem stjerner.”
planetpulp.dk

 

“Pandaemonium efterlader sin læser med en følelse af, at have læst et episk massivt værk og for dette og splateffekterne, og for at foregå i Danmark og være dansk, skal den have 4 stjerner. Gu’ skal den så. Fire ud af fem stjerner.”
Trauma Magazine

 

“Silvestri kalder selv “Pandaemonium” for: “… en B-film i bogform, komplet med corny one-liners, hurtig action, personer som noget af vejen er stereotyper og kropsvæsker, der flyver til alle sider.” En beskrivelse, jeg synes, rammer lige i plet, for som i alle zombifortællinger gælder det i første række om at smadre hjerneskaller, så blod, smat og materie flyver ud over det hele. Så kommer alt det andet efterfølgende.

Hvis du er til zombi-apokalypser med humor og action og ikke har noget imod en vellykket nytænkning af zombiernes rolle, så er A. Silvestris monumentale roman ikke til at komme udenfor. Læs den og nyd blodsprøjtene.”
gyseren.dk

 

“Zombie-genren kendes fra utallige film, videospil, tegneserier (Den aktuelle og meget roste tv-serie ”The Walking Dead” bygger netop på en tegneserie), danske forfattere som Dennis Jürgensen og Patrick Leis og naturligvis en forfatter som Stephen King.
Silvestri bygger fint videre på disse traditioner i sin velskrevne roman, men ved at inddrage sine helt egne forklaringer og teorier, bl.a. elementer fra mesopotamisk, ægyptisk og kristen religion tilfører han dog historien både originalitet og kvalitet.
Sprogligt er historien bygget op i tre store dele med ultrakorte kapitler, hvor fokus hele tiden skifter mellem de forskellige personer.
Det er en bog med hurtig aktion og spænding med stereotype personbeskrivelser, lidt ligesom i en rigtig B-film, og der er bestemt ikke sparet på detaljerne og effekterne, men selvom bogen af og til kan virke for lang og mange af de værste ulækre beskrivelser sagtens kunne være sprunget over, så hænger det hele fint sammen.

Trods diverse indvendinger dog en flot fortælling – en episk tour de force gennem ondskabens væsen.”
litteratursiden.dk

 

“Silvestri har allerede vist sit værd på novellefronten – og springet til 800 sider klarer han også. Han har et godt greb om sine personer, driver historier fremad og leverer i det hele taget varen. Alene på grund af sin vægt har “Pandaemonium” efterladt et godt mærke i dansk horror – men det er på grund af underholdningsværdien, at det mærke bliver vedvarende. “Pandaemonium” er ikke til at komme udenom, hvis man interesseret sig for dansk horror, zombier eller bare monumental tjubang. Silvestri har endnu engang bevist, at han er svær at komme udenom inden for dansk fantastisk litteratur.”
horrorsiden.dk

 

“En grusom roman for unge og voksne horror-fans med en blodig hånd og en spyflue på forsiden. Der er ikke den modbydelighed, der ikke udpensles, men det hænger sammen og vil glæde horror-fans, der ikke får for meget på dansk af kvalitet. Stephen King er mesteren i genren, men på dansk har vi Dennis Jürgensens Kadavermarch fra 1991 som nærmeste reference. En grusom og blodig horror-roman, der er velskrevet og tro mod genrens præmisser.”
Dansk Bibliotek Center

 

“Pandaemonium er en af de mest klamme horrorbøger jeg endnu har læst, og må siges at være et must, hvis man netop er fan af denne genre.”
majasolsblog.dk

 

“Hovedpersonerne i Silvestris roman er sådan set normale mennesker, men omkring dem er verden ved at styrte i grus og ændre sig fuldstændig.

Pandaemonium fremstår som et virkelig vellykket værk blandt andet på grund af kontrasten mellem de realistiske karakterskildringer og de overnaturlige kræfter, der gradvist er ved at bryde igennem. Dialogen er ofte ekstremt underholdende, og tempoet kan være hæsblæsende som i en god spændingsfilm.

Romanen har ligeledes en selvstændig mytologisk baggrundshistorie, hvilket hæver den langt over et almindeligt actiondrama. Silvestri har skrevet en fantastisk historie. Den er tilegnet folk, som er parate til at indstille sig på, at verden kunne se helt anderledes ud, end den gør.

Danmark, og resten af verden, bliver ikke den samme igen”.
Jakob Friis Andersen

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog Find e-bogen i iBookstore Pandaemonium af A. Silvestri
Udgivet 11. november 2011
Paperback og e-bog
779 sider
Bagsidetekst

“Hold da helt kæft”, sagde han højt.
“Hvad?”, spurgte Daniel. Benjamin sagde ikke noget men pegede blot ud af vinduet. Daniel drejede hovedet og fulgte drengens finger.
Langt, langt ude over det flade landskab kunne han se en stor plamage, der sløvt rykkede tættere på.

“Rasmus, kig lige”, sagde han lavt. I et par sekunder var der ingen der sagde noget. Så nærmest hviskede Rasmus.
“Er det der hvad, jeg tror, det er?” De andre nikkede langsomt.
“Zombier. En hel hær af dem”, sagde Daniel.
De kunne ikke rive deres blikke væk fra den enorme, bølgende masse, der langsomt, men sikkert, slimede sig nærmere.

“Hvor fanden kommer de alle sammen fra?”, spurgte Daniel med dirrende stemme. “Sydfra”, svarede Rasmus uden at fjerne blikket fra synet.
“Et eller andet må have fået dem til at gå herop”.

Et sted i København begynder virkeligheden at skride i sømmene.
Fluer i græshoppestore sværme torpederer folk og skaber kaos.
Ondskaben kommer til verden i en lejlighed på Nørrebro. Presset ud af menneskekød. Mast til ukendelighed under fluesværme genopstår mennesker nu fra de døde.

Den makabre kamp for overlevelse begynder, og den er dømt ulige fra starten af. For hvordan overlever man når flænsende og hjernedøde zombier pludselig er i overtal i en millionby? En lille gruppe overlevende forskanser sig et sted i Danmark og tager kampen op mod ondskaben. Spørgsmålet er blot, om overlevelse overhovedet er mulig, når zombiehæren glubsk nærmer sig.