Necropolis (Necrodemic 1)


Necropolis (Necrodemic 1)

Necropolis
af Patrick Leis

“Det er en genre som har været populær de senere år, og nye fans af genren bør unde sig, at “sætte tænderne i” denne klassiske serie, som gør mange ting bedre end de fleste nye.
Kan varmt anbefales til anskaffelse.”
Dansk Bibliotek Center

 

“Patrick Leis er en gudsbenådet fortæller af røverhistorier, hvad enten han bruger ord eller billeder. Ved at springe i tiden og fortælle gennem forskellige personer, får vi et skræmmende billede af et samfund, som lynhurtigt styrter ud over afgrunden.
Leis udstiller samfundets manglende evne til at tage beslutninger, fordi alle hytter deres eget skind, samtidig med at han beskriver, hvilke konsekvenser det kan have med et totalitært samfund.

Fokus er ikke på sproglige finesser eller dybe psykologiske portrætter. I stedet er der action fra første side, så enhver drengerøv klapper i hænderne.
Men hele tiden føres læseren med sikker hånd gennem de turbulente og blodige begivenheder, så man aldrig er i tvivl om, hvad der foregår.

Necropolis – de levende døde er skræmmende på mere end et plan – og den er heldigvis også skræmmende godt fortalt!” Læs mere her.
Gyseren.dk

 

Necropolis er en fed novellesamling, hvis man kan lide at læse om menneskehedens nedbrud, hvordan mennesker opfører sig i en krise, hvordan de forsøger at komme på fode igen og ikke mindst zombier. Zombier er tilstede i alle noveller, enten som en direkte trussel eller mere i baggrunden, men trods alt altid til stede. Necropolis har både elementer fra horror og science fiction genren, og den bringer også nogle tunge emner ind som at miste dem man holder af og ensomhed.

Patrick Leis er bestemt en af de spændende danske forfatter inden for zombiegenren. Han har opbygget et stort interessant univers, og jeg krydser fingre for at sidste bind snart bliver udgivet, for den har jeg godt nok ventet længe på.
etkapitelmere.blogspot.dk

 

“Necropolis udkom første gang i 2008 som en del af Patrick Leis’ Necrodemic-serie. Nu genudgiver forlaget Valeta hele serien i en revideret og udvidet udgave.
Necropolis er første bind i serien, og fortæller, hvordan menneskeheden næsten blev udslettet af de levende døde, og om de begivenheder, der ledte til skabelsen af Megabyerne.
Jeg kunne lide Necropolis første gang, men den er endnu federe i sit nye format, hvor den er blevet mere sammenhængende og har fået nogle fantastiske illustrationer.
Lækker klassisk zombie-roman” Læs mere her.
Horsens biblioteker

 

“NECROPOLIS er en meget spændende og forfriskende zombieapokalypsebog, som hænger helt utroligt godt sammen på trods af at novellerne er udgivet usammenhængende til at begynde med.” Læs mere her.
Eibes bogblog

 

“Uanset hvad, så er det en serie der kan anbefales hvis man ønsker at læse en god serie om de levende døde, som er ved at indtage jorden, og om hvordan de overlevende forsøger at skabe et nyt samfund.
Himmelskibet

 

“Necropolis” er en yderst saftig zombie-roman, som sender sin læser langt ned i et mareridt af levende døde”
Fyns Stiftstidende

 

 

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

Necropolis af Patrick Leis
Udgivet 1. december 2016
Paperback og e-bog
239 sider

 

Bagsidetekst

“- Vi har afspærret de hårdest ramte zoner og kæmper fra hus til hus. Det skal retfærdigvis nævnes, at bykrig er den sværeste og mest ressourcekrævende form for kamp, men…
– Men vinder vi? Afbrød samfundsministeren utålmodigt.
– Hvordan ser situationen ud?
– Naturligvis får vi nedkæmpet modstanden, svarede generalen uden at kigge ministeren i øjnene. – De må bare forstå, at… Ja, der er åbenbart rigtig mange fjender…”

Dette er afslutningen, dette er begyndelsen.
Kuren, der skulle have hjulpet så mange, blev et mareridt. De døde rejste sig og drog hærgende over kloden. Men hvordan kunne det gå så galt, hvorfor blev de rigtige beslutninger ikke truffet, før Smitten nåede at sprede sig og alle systemer brød sammen?