Mutagen


Mutagen

Mutagen
af Jonas Wilmann

 

“Mutagen er fantastisk underholdende læsning, og måske det bedste danske bud på en post-apokalyptisk roman siden Dennis Jürgensen Kadavermarch. Universets som Jonas Wilmann har skabt minder om det vi kender fra andre zombie pg post-apokalyptiske romaner, men er alligevel unikt nok til at være dets eget. Jeg kan kun bede til at der kommer flere udgivelser fra Jonas der foregår i samme verden.” Læs mere her.
apokalyptisk.dk

“Mutagen er fremragende underholdning fra den øverste postapokalyptiske hylde. Og at den er dansk, foregår i Danmark og skrevet på dansk giver den en ekstra stjerne, da vi ikke er vant til den slags. Mutagen er sin egen og vil ikke drukne i et utal af udenlandske romaner, og jeg mener den fortjener en plads ved siden af Kadavermarch (Dennis Jürgensen, 1991) på den store boghylde. Og det er ment som en kompliment. Mutagen er bestemt ikke stor kunst, men for mig, og mange andre fans, er det her bare meget mere underholdende: En velfortalt og blodig genrefortælling. Jeg tror, at vi i fremtiden skal holde et meget vågent genre-øje med den gode Jonas Wilmann – we want more!” Læs mere her.
planetpulp.dk

“Zombierne er hverken de klassiske “levende døde” eller de nyere “virus-typer,” men en art hybrider som i 30 Days of Night og I am Legend. Og jeg må sige at det er godt at læse en bog der ikke bare tæsker rundt i de gamle zombieklichéer – godt at der bliver arbejdet videre med zombierne, at zombificeringen sker over et længere tidsrum, og at den er noget der kommer snigende ind på samfundet.”
zombier.dk

“Jonas Wilmann skriver fantastisk – så godt, at det var umuligt for mig at stoppe igen, lige så snart jeg startede bogen. Det utrolig spændende og nervepirrende plot holdt mig på kanten hele vejen igennem, og jeg sukkede trist, da jeg kom til bogens afslutning. Tempoet i bogen er hæsblæsende, og der er nogle scener ind imellem, som ivrigt fodre den spirende uhygge, jeg havde indeni.” Læs mere her.
alizay.dk

“Mutagen” er en actionfyldt fortælling, hvor Wilmann både vil skræmme, underholde og få læseren til at tænke sig om. Det lykkes i det store hele, så hvis man holder af postapokalyptiske fortællinger – og det gør jeg – er “Mutagen” oplagt til et par timer på sofaen.” Læs mere her.
litteratursiden.dk

“Mutagen er en hardcore gyser, skrevet så den var svær at lægge fra sig. Er man til monstre & mareridt, så er det her det foregår … Jonas Wilmann er et meget interessant bekendtskab. Til anbefaling.” Læs mere her.
fyldepennen.dk

“Mutagen” er en actionfyldt fortælling, hvor Wilmann både vil skræmme, underholde og få læseren til at tænke sig om. Jeg synes, det er lykkes for Wilmann at gøre fremtidsscenariet virkeligt. Han serverer masser af action for læseren og forsøger også at få lidt mere filosofiske overvejelser ind i historien. Personerne er måske ikke helt så vellykkede, men det samlede indtryk af “Mutagen” er bestemt i orden. Så hvis man holder af postapokalyptiske fortællinger – og det gør jeg – er “Mutagen” glimrende underholdning. Og så synes jeg i øvrigt, at forsideillustrationen af Milan Zeremski er i topklasse!” Læs mere her.
gyseren.dk

“Mutagen” kører ikke bare i en ret linje derudaf, som man måske kunne forvente, men springer i kronologien, og så laver forfatteren nogle gode krumspring i vægtningen af personerne – man får med andre ord ikke helt den historie, man måske forventer, og det er et ekstra plus. Der lister sig en del satire ind i historien, men han undgår fristelsen til at være humoristisk – måske lidt højtidelig til tider, men det er ærligt talt bedre end at ødelægge stemningen med pludselige vittige bemærkninger.

“Mutagen” er ikke nogen ungdomsroman, men jeg kan ikke lade være med at føle, at den vil finde en del yngre læsere. Det er en god blanding af filmisk action, spænding og gys (endda med en smule sex indblandet), og den kan sagtens snuppes i én omgang – så den kan anbefales, hvis man trænger til at få hjernen blæst godt igennem.” Læs mere her.
Den elektriske kanin

 

 
Mutagen af Jonas Wilmann
Udgivet 1. februar 2011
Paperback og e-bog
200 sider

 

 

Bagsidetekst

Hvad er menneskelighed?
Og er det værd at overleve for en hver pris?
Også hvis det er på bekostning af menneskeligheden …?

Minna er gravid i syvende måned og er på en rejse igennem
et hærget Danmark sammen med sin mands morder.

De er på vej mod laboratorierne i syd, hvor hendes ufødte
barns skæbne skal afgøres; barnet er nemlig arveligt
disponeret for den genetiske streng der har forvandlet en
hel generation af mennesker til blodtørstige uhyrer …