Mørke


Mørke

Mørke
af Rikke Schubart

 

“Første bind af historien forekom trods mange gode intentioner noget tynd og uspændende, men det bliver der faktisk rettet ganske godt op på i denne fortsættelse. Med introduktionen til en række nye personer og med en fornuftig dybere beskrivelse af mytologien og vampyrernes verden begynder der lige pludselig at komme meget mere kød på historien. Historien er derved blevet langt mere kompleks og interessant, og det er særdeles klædeligt.

Væk er også de mange ligegyldige beskrivelser af tøj og mad fra første bind, og i det hele taget virker det, som om forfatteren har rettet sit fokus på plottet og den dybere sammenhæng.

Dette løfter det samlede værk op i en noget højere klasse, og det skal blive spændende at se, hvordan Rikke Schubart vil afslutte sin trilogi.”
Litteratursiden

“Undervejs i den actionfyldte jagt gennem Europa får vi også præsenteret en lovende vampyr-mytologi, og handlingen her i bind to er generelt langt mere kompleks end i første bind, hvilket absolut er positivt ment, for historien er stadigvæk actionfyldt og underholdende. Idéen om at flytte handlingen til Polen, hvor der også trækkes tråde tilbage til 2. verdenskrig, virker rigtig godt, og er med til at gøre stemningen i romanen mere dyster og ubehagelig.” Fire ud af fem stjerner.
Bogrummet

“I det hele taget bliver jeg mere og mere fanget af Rikke Schubarts vampyrtrilogi, selv om jeg egentlig ikke troede, det ville være noget for mig.
Sproget er godt, letlæst og fængende. Handlingen er hæsblæsende og underholdende og beskrivelserne er malende uden at være for udpenslende, og så er der frem for alt tempo, tempo, tempo i denne bog.
Nårhja, og en hulens masse blod!

Jeg glæder mig til slutningen.”
Eibes bogblog

“Samtidig føler jeg mig vældig underholdt af Schubarts mange vampyr-referencer, hvor navnevalget til Helene Mina Greve blot er en af de mere åbenlyse.
Alt i alt har Rikke Schubart hævet niveauet en tand her i “Mørke” i forhold til “Bid”, hvilket tegner yderst lovende for bind tre.”
Gyseren

“Læsere fra 15 år og op skal holde tungen lige i munden.
Vampyrer har længe været det helt store, men er vist kulmineret nu.
Der er udkommet rigtig mange titler til store piger og til voksne.”
Dansk Bibliotek Center

“Der er godt gang i handling og action i Mørke, og der samles op på de løse tråde fra Bid; de afsluttes dog ikke, men der mangler også endnu et bind i serien. Mørke gør det som et godt midterste bind i en trilogi gør. Den behøver ikke bruge tid på at etablere karakterer, da det allerede er sket i bind ét, den kan koncentrerer sig om at speede handlingen op og ikke mindst om at lave en dyster setting, således der for alvor er lagt op til sidste og afsluttende bind.”
Himmelskibet

 

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 

 

Mørke af Rikke Schubart
Udgivet 27. september 2014
Paperback og e-bog
289 sider

Bagsidetekst

“Helenes hånd rystede let, da hun satte fingeren på dørklokken. Bag dørtelefonen var stukket små, krøllede visitkort i klemme med invitationer til massage, coaching og escortservice. Blandt dem var et sort kort med gotiske bogstaver i guld:

WANT TO KNOW YOUR FUTURE?
ASK
PETER LEE, Soothsayer
27 Mandeville Place, phone (0)20 7387 8776
by appointment only”

Vampyren Natascha er flygtet fra det danske politi og har taget Rosa med sig. Rosa er del af en hemmelig plan, der vil bryde Balancen mellem mennesker og vampyrer.

Helene tager til London for at finde hjælp. Hvem er Natascha egentlig? Hvor er Rosa? Er det for sent at ændre den dystre fremtid, sandsigeren Peter Lee viser hende? Og hvad vil der ske, når døren til de dødes rige bliver åbnet?

Opgøret mellem levende og døde trækker blodige spor gennem Europa og ender i Oświęcim, Polen.

Mørke er andet bind i en trilogi.