Kredsløbsforstyrrelser


Kredsløbsforstyrrelser

Kredsløbsforstyrrelser
af Brian P. Ørnbøl

 

“Brian P. Ørnbøls seneste novellesamling er velskrevet… der er meget at komme efter i Ørnbøls groteske humor og poetiske formeksperimenter… Der er en medrivende fremdrift i sproget, som kan minde om de associationsrige rytmer i Spoken Word… ”

Århus Stiftstidende

“21 noveller, som beskriver svære, uhyggelige og sørgelige menneskeskæbner i et fængslende sprog …
Ørnbøl gør sig ellers mest i digte, og det tilfører novellerne en lethed og ordspil, som klæder dem godt. Ellers havde det også været en forfærdelig læsning, for det er ikke lette skæbner, vi hører om. Jeg vil læse dem som godnathistorier for min kæreste. Hvis hun tør!”
jagoo.dk

“Novellesamlingen appellerer til læsere af nyere dansk litteratur eller novellelæsere med hang til det skæve og lettere absurde.
Udmærket novellesamling, der overrasker sin læser.”
Dansk Bibliotek Center

“Flere af novellerne har mest af alt en form og en opbygning der gør at de nærmest virker som digte på prosa form, hvilket virker godt for de korte historier. I stedet for at have handling så har visse af dem stemninger og sindstilstande. Andre er mere klassiske noveller, dog stadig i meget kort form.

En bog med så mange små korte historier kan godt blive lidt rodet med mange indtryk. Man skal hele tiden slippe en historie og gøre sig klar til en ny, men der er meget samme stemning igennem bogen, så på trods af de mange historier, så virker den helstøbt.

Der er mange små gode historier i denne samling, så er man til korte pudsige fortællinger, så kan denne samling anbefales.”
Himmelskibet

 

 
Kredsløbsforstyrrelser af Brian P. Ørnbøl
Udgivet 15. august 2014
Paperback og e-bog
145 sider

 

 

Bagsidetekst

21 noveller som tager fat på nogle af de grundlæggende, eksistentielle spørgsmål i livet; overgangen fra barn til voksen, overgangen fra gammel til død, menneskets møde med det overnaturlige, kulturens ofte mærkværdige og uskrevne regler og det skæve menneske i det strukturelle system.

`Kredsløbsforstyrrelser´ er en samling historier, der vil stille spørgsmål og opfordre til eftertænksomhed. Det er historier som vil røre ved læseren ved at vende tingene, som vi normalt erkender dem, på hovedet eller ved at beskrive situationer og menneskeskæbner, som vi normalt ikke skænker megen omtanke.

`Kredsløbsforstyrrelser´ er magisk realisme, psykologisk surrealisme og socialrealisme skrevet i et sprog fra lyrikkens verden. Det er historier om elementer, som griber forstyrrende ind i livets kredsløb.