Kolonien


Kolonien

Kolonien
af Pierre Robert

 

“Forfatterens bud på, om der er intelligens på andre planeter, og hvorfor vi ikke har mødt dem, er medrivende og troværdigt. Underholdende og overraskende roman. Forfatteren har nogle rigtig gode ideer og formår at sammensætte en fantastisk men også realistisk historie, og den tager hele tiden nye drejninger indtil den overraskende slutning.”
Dansk Bibliotek Center

“Jeg blev som sagt straks fascineret af fortællingen, og jo længere ind i historien jeg kom, jo mere blev jeg spundet ind i romanens virkelighed. Slutningen er helt uforudsigelig men samtidig troværdig, og efter endt læsning kan man næsten ikke lade være med at spørge som fysikeren Enrico Fermi: Hvis der er intelligent liv i universet udover os, hvor er de så?” Læs mere her.
Litteratursiden.dk

“‘Kolonien’ af Pierre Robert er faktisk ikke så meget en science-fiction roman, som det er et eventyr og en oplevelse. Jeg fandt mig meget fanget og interesseret i livet på Tignitee og det ikke mindst fordi beskrivelserne synes at ramme plet og være visuelt skarpe. Det er spændende skrevet på en sindigt flydende måde, med en rolig hånd, præcise formuleringer og leder læseren uden forstyrrende indfald, nærmest monologisk gennem Martins oplevelser på planeten. Den er konstaterende og videregiver en næsten ufejlbarlig vision af en koloni i det fjerne. Fire ud af fem stjerner.” Læs mere her.
Trauma Magazine

“Hvad enten historien er en fiktiv thriller, eller en rejseskildring hinsides grænserne for vores virkelighed som afslører den skræmmende forklaring på Fermi’s paradoks, skal jeg ikke sige. Men jeg blev i hvert fald fanget ind fra første side.” Læs mere her.
Gyseren.dk

“Det umådelige, uudforskede verdensrum vil aldrig ophøre med at fascinere menneskeheden. I ”Kolonien” giver Pierre Robert et interessant bud på, hvordan en fremmed, intelligent livsform kunne tage sig ud. Historien er blandt andet vellykket, fordi beskrivelsen af de bortførte menneskers dagligdag under kuplen på den fremmede planet er så realistisk. Overordnet set er historien vellykket på grund af dens opdeling i en fase i fangenskab og en fase udenfor fangenskab, og fordi det ikke før til allersidst bliver klart, om det overhovedet vil lykkedes Martin at vende tilbage til jorden. Seriøs og underholdende udforskning af verdensrummet og fremmede, intelligente livsformer.”
Jakob Friis Andersen

 

Find forhandler af e-bog Find e-bogen i iBookstore

 

Find forhandler af MP3-CD lydbog Find forhandler af e-lydbog

 

 
Kolonien af Pierre Robert
Udgivet 1. november 2012
Paperback, e-bog og lydbog
313 sider

 

 

Bagsidetekst

Om aftenen den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige danske maskiningeniør Martin Damgaard. Dagen efter bliver hans bil fundet efterladt i vejsiden med nøglen i tændingen, men der er ingen spor efter Martin selv. Politiet formoder, at Martin er blevet offer for en forbrydelse. Men på trods af en langvarig efterforskning, dukker der ingen yderligere spor op i sagen. Håbet svinder med tiden, og i 1991 bliver Martin Damgaard erklæret for død.
I 2006 rejser en ung canadier til Danmark og hævder, at han er Martin Damgaards søn. Canadieren kalder sig Pierre Robert og medbringer et manuskript, som øjensynligt forklarer den sporløse forsvinding. Hvis manuskriptet er opdigtet, har Martin Damgaard begået et utilgiveligt forræderi imod sin familie. Men hvis historien tages for pålydende, ændrer det i dramatisk grad vores opfattelse af virkeligheden og afslører et uhyggeligt anslag imod menneskeheden.

”Kolonien” er Martin Damgaards historie, således som den er blevet overleveret af Pierre Robert. Bogen er enten en chokerende rejseskildring hinsides grænserne for den etablerede virkelighed – eller en fiktiv thriller med en slutning, der vil få nakkehårene til at rejse sig. I begge tilfælde er den stærkt underholdende. Enkelte navne og detaljer er blevet ændret af hensyn til nulevende personer.

Ekstra info: En del af bogens mysterier, kan kun opklares ved at søge informationer om forfatteren. En del af fortællingen ligger således på internettet.