Kakerlakmennesket


Kakerlakmennesket

Kakerlakmennesket
af Mikkel Harris Carlsen

 

“Er bogen boblende og mærkelig i sin substans, er den blankpoleret og smuk i sin form. Og så er der lige én pointe: Når den sidste groteske er læst, sidder man med en følelse af, at der i disse 18 mærkelige billeder er en dyb, alvorlig mening.”
Vejle Amts Folkeblad

“Kakerlakmennesket er bestemt ikke for alle, hvor nogle vil finde den intelligent og fængende vil andre finde den underlig og grotesk, men alle bør uden tvivl give den en chance. Carlsen leger med det danske sprog som var det hans egen opfindelse, og man er på intet tidspunkt i tvivl om at dette værk er noget unikt og specielt.”
Apokalyptisk

“På det kraftigste vil jeg anbefale denne bog til alle der holder af mærkelige noveller, men også til de der gerne vil læse noget anderledes””
Himmelskibet

“Bogen er skrevet så den magter at fremkalde gåsehud og kort efter et smil på læben. Gyselig og skævt humoristisk. Indholdet er opfindsomt og originalt og byder til eftertanke. Bogen har et særligt udtryk over sig, noget fornemt, friskt og samtidigt skrøbeligt. Som at nyde brasiliansk santos udenfor en fransk café, mens man ser dagen gry. Den fanger øjeblikket mellem to negle. Det er slet ikke usandsynligt, at jeg vil finde den frem igen og søge det jeg måtte have overset første gang. Fire stjerner.”
Trauma Magazine

“Grænserne mellem menneskets rationelle forestilling om verden, som den er blevet præsenteret af videnskaben, og så den mere fantasifulde version hvor vi ikke lader os begrænse af nær så mange ting, bliver, om ikke visket ud så noget der ligner, i Mikkel Harris Carlsens debutværk”
Ugeavisen Vejle

“Atten underholdende grotesker. Mennesker med litteraturhistorien på rygraden vil klart få mest ud af det. Andre kan dog sagtens være med.”
Dansk Bibliotek Center

“Den er anderledes – med et sprog der er rent, enkelt, økonomisk og samtidigt dragende.”
Give Avis

“Det er som sagt en sproglig oplevelse, og Mikkel Harris Carlsen har bestemt nogle interessante vinkler i de enkelte noveller. Jeg vil dog anbefale, at man deler sin læsning op, så hver historie får tid til at bundfælde sig i stedet for at snuppe hele bogen på én gang.”
Litteratursiden

 

 
Kakerlakmennesket af Mikkel Harris Carlsen
Udgivet 1. august 2013
Paperback og e-bog
230 sider

 

Bagsidetekst
Kakerlakmenneske sb. -t, -r, -ne (el. -rne)
Person der er bedre udrustet end almenbefolkningen til at modstå og overleve apokalyptiske tilstande.

“Han vidste også, at hans tid nu var kommet, thi han var Kakerlakmennesket. Ved at tåle alt var han blevet uforgængelig, ved at dukke sig var han blevet ophøjet. Det ville nu blive hans opgave at lære de overlevende at klare sig i ruinerne, at finde mad under murbrokkerne, at udholde sult og tørst i uendelige tidsrum og at kravle hen over den sammenstyrtede civilisation uden at skænke dybderne under den en tanke.”

I 18 groteske fortællinger føres vi ind i et forunderligt og fantasmagorisk univers, hvor grænserne for virkeligheden og menneskesindet udvides og udforskes.

Velkommen til et litterært heksekøkken for yndere af det sære og sælsomme. Her blandes kimærisk uhygge og barokke løjer, og med et persongalleri bestående af lumske dobbeltgængere, dæmoniske lokomotivførere, elskovssyge havfruer og maskerede guder er vi aldrig i kedeligt selskab.