Fragmenter


Fragmenter

Fragmenter
af Charlot Roslev

 

“Jeg ville ønske, vi kunne formidle denne lille samling, for den fortjener det virkelig. Det kræver hård hud på sjælen at læse den, men man kan jo nøjes med et par stykker af gangen, der er både udsyn og indblik til stede her.”
Dansk Bibliotek Center

“Novellerne formår, i et roligt sprog, at kaste lys over den fremmedgørelse og de dybe psykologiske konflikter, der gemmer sig under hverdagslivets overflade.
Mennesket fremstilles i disse fortællinger som grundlæggende uforløst, og en intens seksuel spænding løber som en rød tråd gennem hele værket.

Forfatteren ønsker ikke at dømme os; hun portrætterer blot forskellige individer, som på hver deres måde ikke kan finde fred, tilfredsstillelse eller lykke. Vi befinder os i et grænseland mellem “det normale, sunde liv” og den afgrund af frustration og fortvivlelse, der truer med at opsluge og splintre tilværelsen”.
Jakob Friis Andersen

 
Fragmenter af Charlot Roslev
Udgivet 11. november 2011
Paperback og e-bog
110 sider

 

 

Bagsidetekst

”Hold nu op med det der, Martin. Hvad er der i vejen med Batmankostumet? Far har hovedpine. Stop så, Martin, vær sød at tage det der af. Eller hvad med Zorrokostumet, har du set det seje sværd? Vær nu sød, Martin, far kan ikke klare det mere. Hører du? HØRER DU? Hvad fanden er der i vejen med dig. Du er jo ikke… Du er jo for helvede ikke nogen RIGTIG dreng!”

Og Martin, han blev bare siddende der på gulvet midt i BR i sit lyserøde fekostume med flæser, tryllestav og hvide slangekrøller, indtil hans far bar ham ud og ind i bilen i hastig fart. Det blev aldrig fastelavn det år.

Fragmenter er 12 korte noveller, socialrealismer og grotesker, der beskriver det identitetssøgende menneskes hungren efter at blive hel.