diamanttandsstøv


diamanttandsstøv

diamanttandsstøv
af Brian P. Ørnbøl

 

“En interessant og vellykket digtsamling, der sætter refleksioner i gang om de ting, den virkelighed og de skiftende stemninger, der umiddelbart omgiver os.”
Dansk Bibliotek Center

“… Desuden vidner samlingen om en fascination af det skæve og absurde i hverdagen, og der ligger en latent samtidskritik i mange af digtene. Han udviser en stor fornemmelse for at sammensætte ord på en måde, der skaber pudsige associationer og skæve merbetydninger.”
Århus Stiftstidende

“Det er ord, som smager af noget… som bliver hængende i luften. Ørnbøls samling emmer af fylde og følelser. Her er plads til både de store, de små, de skæve, de herligt ligegyldige spørgsmål i livet. Sørgmodig. Sorgløs. Konstaterende. Flabet. Vedkommende.
Eftertænksom. Skøn!” Læs mere her.
Kulturkapellet

“Jeg er fan af Brian Ørnbøls forfatterskab. Som en af Amerikas største digtere fra det sidste århundrede, Ezra Pound, sagde: når man skriver, så skal man ”Make it new.” Det gør Brian altid – og han gør det godt.”
Thom Satterlee – oversætter og fhv. lektor i litteratur

“Det er en gave at få lov at smage så mange nye ord og udfordrende synsvinkler. Ørnbøl var en markant debutant i 00’erne. I 10’erne er han en digter med en stærk og personlig stemme.”
Dorte N. Løkkegaard – Kulturjournalistik

“Jeg synes at de meget korte digte i denne samling er utrolig fine og tankevækkende. De sætter fokus på det smukke, det pudsige, det grimme, det forfærdelige og det fjollede i mange hverdagsting og hverdagshændelser, som f.eks. mursten, hoste og stand-up. De omhandler alt mellem himmel og jord, men indeholder mest tanker om det man sjældent tænker over. Og det kan jeg li’!”
Buch’s Books

 

 
diamanttandsstøv af Brian P. Ørnbøl
Udgivet 1. oktober 2013
Paperback og e-bog
128 sider

 

 

Bagsidetekst
rødvinstænder nougatfugl kakkelkejser silkehus flormelisdrysset blikforladt dynedyr pyjamasdronning tændstikholdt boblevandsglæde skumringssprøjt geléoverfrakke nyslikket glitterglat sølvstensbelagt indpakningsfanatiker grøntsagskristen krøluldsblomme ildflueflodsfantast fnatmarker guldlanterner marchtromlen gulvplankedrømme guldslikker fantastofil klatmørk okseblodsskrig diamanttandsstøv