Den lukkede


Den lukkede

Den lukkede
af Lene Toscano

 

“Et brag af en bog. Det er svært at blive færdig med ‘Den lukkede’. For når sidste blad er læst sidder man med et nagende spørgsmål: Kan det her foregå i dagens Danmark på et lukket hospital? Det forbandede er, at man ikke bare kan råbe: Nej. Tvivlen er krøbet ind.” Fem Stjerner.
Vejle Amts Folkeblad

“Der er kommet mange gode romaner for unge i disse år. ‘Den lukkede’ er for dem, der er kørt træt i vampyrer og overnaturlige hændelser, og som gerne vil have en roman med umiddelbare identifikationsmuligheder. Underholdende og dramatisk dansk ungdomsroman.”
Dansk Bibliotek Center

“Jeg følte mig i godt selskab med Lene Toscanos debutroman, som både vækker til eftertanke og underholder. ’Den lukkede’ er en spændende roman for unge og voksne, som ikke efterlader læseren med en let løsning.”
Litteratursiden

“Bogen kaster lys over det psykiatriske behandlingssystem og psykisk sygdom.”
Dagens Medicin

“Vigtigst af alt, så får Lene Toscano sneget et opgør med normalitetsbegreber ind gennem bagdøren, og giver dermed sine læsere stof til eftertanke.”
Bogrummet

“At det hele er sat op som en form for brev er spændende, jeg blev kun mere suget ind i historien af, at der blev skrevet direkte til mig (du-form).”
Boghunden

 
Find forhandler af e-bog Find e-bogen i iBookstore

 
Den lukkede af Lene Toscano
Udgivet 1. juni 2013
Paperback, e-bog og e-lydbog
292 sider

 

Bagsidetekst

“Snart skal min hjerne nulstilles. Og alt dette, som jeg vil fortælle dig, vil være glemt.
Så du skal vide, at situationen er denne: Jeg skriver imod tiden, mens jeg er spærret inde på den lukkede og afventer mit første elektrochok.”

Anna er 17 år og har set noget, som hun ikke burde have set. I et desperat håb om at blive reddet, beslutter hun sig for at skrive det hele ned.
Det bliver en fortælling om livet på den lukkede, hvor de normale bestemmer over de syge. Og hvor det ikke altid er lige nemt at se, hvem der er syg, og hvem der er rask.

En beretning om en skræmmende stedmor, en gennemsigtig far, en død mor og om veninden Natalie, der ligner en amerikansk rockstjerne.
En historie, der kredser om spørgsmålet: Hvorfor skal Anna have elektrochok?