Bid


Bid

Bid
af Rikke Schubart

 

“Generelt synes jeg at historien flyder godt i Bid. Sproget er godt og gennembearbejdet, stemningen er mørk og dyster som den skal være i en roman som denne og man gyser efterhånden som det hele kommer liiige tæt nok på.

I det hele taget synes jeg at Bid er en vellykket og velskrevet vampyrroman, der har holdt mig oppe alt for længe i flere nætter.”
Eibes bogblog

“Rikke Schubart har tydeligvis haft store planer med sin trilogi, og på sin vis har hun da også fint styr på sin historie. Hun kender til hele den gamle vampyrmytologi (kors, vievand, sollys m.m.), og hun lykkes faktisk endog med at lave sine egne små tilføjelser til vampyrbegrebet.

Bogen er let at gå til, og de korte kapitler skifter hele tiden mellem de forskellige personer, så spændingen bibeholdes. Der er tilløb til nogle ganske fine personskildringer – især Helene fremtræder levende, og historien krydres fint med henvisninger til en række film indenfor genren.”
Litteratursiden

“Rikke Schubart har skrevet en rigtig vellykket roman. Sproget flyder, handlingen er overbevisende, og personerne virker troværdige.
Historien er spændende, men samtidig skaber Schubart også nogle sympatiske figurer, som bærer handlingen af sted på andet end det rene action

Selvom der ikke er den store overraskelse i, hvem vampyren er, så formår Schubart alligevel at skabe spænding om opklaringen ved at klippe mellem Rom og København. Også slutningen rummer en tvist, som åbner op for en fortsættelse.

Hvis du kan lide Anne Rice eller Thomas Harris, så tror jeg også, at du vil kunne lide “Bid”. Schubart har tidligere skrevet flere fagbøger om bl.a. gysergenren, men “Bid” er hendes debut som fiktionsforfatter. Og sikke en debut! Jeg håber i hvert fald på flere bøger om familien Greve.”
Bogrummet

“På en måde minder “Bid” lidt om Anne Rice’s vampyrserie, for også Schubarts vampyrer er ganske sofistikerede væsner, men jeg kom også til at tænke på Thomas Harris romaner pga. af de gode efterforskningselementer.
Sikkert er det i hvert fald, at jeg følte mig utroligt godt underholdt og håber på, at fortsættelsen, som slutningen lover, bliver en realitet inden alt for længe.”
Gyseren

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 
Bid af Rikke Schubart
Udgivet 27. september 2014
Paperback og e-bog
282 sider

 

Bagsidetekst

“Blod …
Hvis man tager det fra arterierne, sprøjter det utålmodigt ud af kroppen. Fra venerne glider det derimod i en langsom strøm, stødt frem af veneklapperne, der hindrer blodet i at trække sig tilbage. Vil man beskytte sit tøj, skal man vælge venerne. Her standser blødningen, så snart man slipper taget. Hun smiler svagt ved tanken.”

En aften ankommer Natascha til København fra Rom og flytter ind hos sin søster Helene. Og nu begynder lig tømt for blod at dukke op. Helenes mand Anders er besat af sin smukke svigerinde, mens deres datter Rosa aner uråd.
Noget er forkert … Helt, helt forkert.

Bid er første bind i en trilogi.