Ambrosia / Live


Ambrosia / Live

Ambrosia/Live
af A. Silvestri

 

“Sci-fi dobbeltroman fra nutidsdanmark om verdens undergang og menneskeracens fortid. Man skal gide genren og så får man to fine historier om menneskets ikke altid lyse fremtid. Historierne er velskrevne og præmissen for dobbeltheden er god.”

Dansk Bibliotek Center

“Det er begge gode historier, men specielt Ambrosia faldt rigtig godt i min smag med sine mytologiske elementer, der trækker strenge til en række forskellige mytologier. Ambrosia/Live læses hver for sig, men står stærkt sammen, og giver samlet en rigtig god bogudgivelse.”
Himmelskibet

“Begyndelser og undergange er temaerne i denne sprogligt flotte dobbeltroman.

Jeg må indrømme, at jeg ikke lige umiddelbart fangede, at historierne afspejler hinanden (bortset fra det åbenlyse tema, fødslen), men efter endt læsning, hvor tankerne blev ved med at kredse om dem, var der alligevel noget. Hvor den ene fortælling handler om en begyndelse, handler den anden om en afslutning; begge fortællinger har personer som mister deres tro, mens andre finder den igen, og i begge fortællinger forsvinder samfundet, som vi kender det i dag.”
Litteratursiden

“Ambrosia/Live er en dobbeltroman, der befinder sig i den fantastiske genre, med både elementer af sci-fi og magisk realisme. Hver historie er på ca 100 sider, hvilken du vælger først er helt op til dig, men oplevelsen af bogen vil være forskellig.

Jeg startede med Live og fulgte den fordrukne reporters synsvinkel på begivenhederne og sine omgivelsers dårskab. Det er en historie fyldt med dødssynder og pokkers meget vulgaritet og grimt sprog, ikke at det virker malplaceret, idet narkomaner og fordrukne reportere givetvis taler grimt, men alligevel er det noget trættende i længden.

Ambrosia er noget mere avanceret med skift i fortællere, neddyk i forskellige personligheder og fagkundskaber. Det er fint fortalt og kun få steder klinger det ikke helt rent. Især fandt jeg det spændende at gætte på, hvem børnene skulle repræsentere og hvilken sammenhæng de har med verdens undergang.

Begge bøger har skruet godt op for de erotiske elementer og der er godt med konflikter mellem personerne, hvilket gør Ambrosia/Live til glimrende underholding i sommervarmen inklusiv masser af twist til eftertanke, hvis man holder af historier om verdens undergang..”
Bogblogger.dk

“Ambrosia / Live endte med at overraske mig ved ikke bare at indeholde to historier, men faktisk flere. Begge historier kan læses hver for sig, men de kan også læses samlet i forskellig rækkefølge, og an på hvordan man vinkler den samlede historie, så giver det forskellige resultater. Det var jeg ret vild med.”
Cautious.dk

“Det har været en spændende rejse gennem Silvestris fortælling og jeg glæder mig til at læse hvad der ellers er af bøger fra denne forfatter.” Fem stjerner.
Bogrummet.dk

“Der er ingen tvivl om at Ambrosia er den stærkeste af de to kortromaner, men Live har sit på det tørre hvad angår satirisk bid. På den måde supplerer de hinanden godt – det mystisk lyriske over for det brutale og spottende.

Ambrosia/Live er en noget anderledes oplevelse, hvis man er vant til Silvestris udpenslede horror og splat, eller hans stilrene sci-fi. Men jeg vil alligevel gerne anbefale at man giver den et forsøg.”
Apokalyptisk.dk

 

Find forhandler af paperback Find forhandler af e-bog

 

 
Ambrosia/Live af A. Silvestri
Udgivet 1. maj 2014
Paperback og e-bog
217 sider

 

Bagsidetekst

Det er en langt varmere sommer end normalt. Rundt omkring i landet sveder folk. Ikke mindst sjakket ved Yding Skovhøj, historikerne på Nationalmuseet og forskerne på den nedlagte flyvestation et sted i Nordsjælland. De har dog en helt anden grund til at svede end varmen alene. For det er sjældent at man skal forsøge at løse en gåde om en 45 meter høj, gravid kvinde, der indtil for et par dage siden lå skjult under 30 kubikmeter jord.

Om et døgn går verden under. Der er ingen steder at løbe hen. Der er intet at sige eller gøre. Verden har talt ned til denne dag i månedsvis. På Rigshospitalets øverste etage er samlet fem mennesker. En instruktør, en tekniker, en læge, en sygeplejerske og en narkoman. Et sjette menneske kommer snart. Og når det kommer, er det hele slut.

Alt kommer i to.
Lys og mørke. Godt og ondt. Kærlighed og had. Fødsel og død.

Denne dobbeltroman indeholder to fortællinger, der udforsker hvad der egentlig betyder noget, når urets visere ikke bliver ved med at dreje.
To brede eventyr, der rækker ud efter hinanden for at se om de er spejlinger eller tvillinger.
To kringlede fabler om afslutning, begyndelse og fersk dødvande.
To krævende ideer om undergangens væsen.
To knortede tanker om menneskets natur.
To smukke historier.

To. Alt kommer i to.
Men nogle gange er det blot to sider af samme mønt.